Spania er mye billigere enn Skandinavia på alt unntatt post- og teletjenester

Norge Sverige og Danmark er mye dyrere enn Spania på alle varegrupper bortsett fra post- og telekommunikasjon, viser en prisoversikt fra Eurostat som Statistisk Sentralbyrå har publisert utdrag fra i dag.

Her ser du prisforskjellene for forskjellige varegrupper i Norge, Sverige Danmark og Spania i 2017. Ill: SSB

Dette er i tråd med andre prissammenligninger mellom skandinaviske land og Kanariøyene som Canariajournalen tidligere har publisert.

Lønnsnivået i Oslo etter skattefradrag er nesten tre ganger så høyt som i Las Palmas, ifølge forbrukerprisportalen Numbeos tall fra mars i år. 

Kjøpekraften for mennesker som bor og har inntekten sin i Spania er naturlig nok lavere enn mennesker som bor og jobber i skandinaviske land selv om prisene er mye lavere.

Numbeos forbrukerstyrte prissammenligning fra mars i år viser at du må ha minst dobbelt så mye å rutte med i Oslo som i Las Palmas for å ha samme levestandard:

Med 2500 euro i måneden kan du holde samme høye levestandard i Las Palmas som du trenger 5190 euro for å holde i Oslo, viser Numbeos tall fra mars i år.

Island, Sveits og Norge er de dyreste landene i Europa, ifølge Eurostats undersøkelse. Makedonia er billigst.

Norge ligger 57 prosent over gjennomsnittet i EFTA-landene. For matvarer og drikke ligger Norge 66 prosent over gjennomsnittet.

I Spania ligger alle vare- og tjenestegrupper unntatt post og telekommunikasjon og helse under EFTA-gjennomsnittet.

Tags