2500 flere evakueres på La Gomera i dag

Brannen på Gomera blir stadig verre. I dag ble Vallermoso, hvor det bor cirka 2500 innbyggere, beordret evakuert.

Detet området av Valle Gran Rey på La Gomera var berørt av brannen klokken 12 i dag.. Ill: 112 Canarias/Gobernio de Canarias/Google Earth

Klokken 23.30 i natt be 900 mennesker beordret evakuert ra de høyere delene av Valle Gran Rey opp mot Casa de la Seda, og i dag evakueres 2500 til, denne gangen fra Vallemoso.

Fra før er det evakuert 850 mennesker fra Chipude og Manantiales, 200 fra El Cercado, 450 fra Arure - Las Hayas, 250 fra Banda de Las Rosas, og 35 personer fra Taguluche.

Totalt er nå over 25 prosent av befolknuingen evakuert.

Grunnen til evakueringen av Vallehermoso i dag er at brannen nærmer seg i en ravine som leder opp til byen, skriver regjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Fergetransport

Båter fra fergeselskapene Fred Olsen og Naviera Armas og en rekke busser ble brukt til å frakte folk i sikkerhet i San Sebastian.

For øyeblikket er det aktive brannfronter i nord i Contadero-området og Las Hayas, og i sør i Los Manantiales, Chipude og Valle Gran Rey.

Over 4000 hektar

Totalt er 4126 hektar berørt av brannen siden den startet.  Nye resurser settes i dag inn i brannslukkingen.

Syv helikopter, fire sjøfly og 90 kjøretøy deltar nå i brannslukkingen.

På Tenerife går det langt bedre.

Der er brannen nedgradert fra nivå 2 til nivå 1, og de lokale myndighetene på øya overtar koordineringen av brannslukkingen.

Tags