Restaurant sør på Gran Canaria gir bort usolgt mat ved stengetid

Restaurant Delizia i San Fernando sør på Gran Canaria, gir bort usolgt mat ved stengetid i stedet for å kaste den.

Restaurant Delizia går foran med et godt eksempel, og gir heller bort usolgt mat enn å kaste den i søpla. Foto: Restaurante Delizia

Når restauranten stenger klokken 23, blir den usolgte maten plassert i en pappkartonger på en stol utenfor døra, fortellere eieren, Sara, i et radioprogram på Cope Gran Canaria.

Et skilt på kartongen forteller at mat kan hentes gratis av hvem som helst og helt anonymt, slik at de slipper skammen med å rote rundt i avfallsbeholdere.

Vanligvis er det cirka 15 produkter i kartongen, og den er som regel tom dagen etter, ifølge Sara.

Restauranter kaster hver dag enorme mengder usolgt mat rett i søpla.

Sara fant ut at hun heller ville hjelpe mennesker som har det vanskelig ved å gi bort maten.

Restauranteieren sier i radiosendingen at de helhjertet ønsker å hjelpe mennesker, og bidra med "et lite sandkorn på stranden" i disse vanskelige tidene. 

Hun viser til at dette blir gjort mye i Italia, hvor hun kommer fra, men i liten grad på Gran Canaria.

Sara oppfordrer andre restauranter til å følge deres eksempel.