Regjeringsvalget i Spania er flyttet frem til 28. april

Spanias statsminister, Pedro Sanchez, kunngjorde i dag i en pressekonferanse at regjeringsvalget i Spania skal skje søndag 28. april.

Spanias statsminister Pedro Sanchez. Foto: PSOE

Det betyr at valget skal pågå rett etter påsken, og nesten en måned før regional- og kommunalvalget i de fleste spanske regionene.

Sanchez og hans sosialdemokratiske parti, PSOE, overtok styringen i Spania etter at høyrepartiet Partido Popular (PP) og statsminister Mariano Rajoy måtte gå av etter en korrupsjonsdom mot sentrale skikkelser i partiet. 

En valgundersøkelse utført i februar som avisen El Diario publiserer i dag viser at PP og venstrepartiet Unidos-Podemos, som har en pågående lederkonflikt, går sterkt tilbake.

PSOE og høyreorienterte Ciudandanos (C) går sterkt frem. Ekstremhøyre-partiet Vox har en oppslutning på 13,2 prosent i denne valgmålingen.

PSOE får flest stemmer, 23,7 prosent, mens PP får 23,1 prosent. PP får imidlertid litt flere mandater enn PSOE. Ingen av de to har stor nok oppslutning til å danne flertallsregjering.

En tenkt konstellasjon av PP og C ligger nærmest et absolutt flertall, mens en tenkt konstellasjon av PSOE og Unidos-Podemos må få bedre oppslutning for å oppnå flertall.

Tags