Norsk kvinne siktet for mulig falsk anmeldelse av overgrep for å dekke over utroskap

En 34 år gammel kvinne fra Norge etterforskes av politistyrken Guardia Civil for en mulig falsk anmeldelse av seksuelt overgrep i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria.

I dette kjøpesenteret i Puerto Rico pågår mye av turiststedets natteliv på utesteder. En norsk kvinne hevder å ha blitt utsatt for overgrep utenfor senteret i mars. (Personene på bildet har ingen tilknytning til saken). Foto: Canariajournalen

Politiet tror at hun har levert en falsk anmeldelse for å dekke over en bevisst utroskap som skjedde med en britisk mann i en bil ved et kjøpesenter i Puerto Rico.

Kvinnens kjæreste skal da ha befunnet på et utested like i nærheten.

Politiet startet etterforskningen 26. mars etter å ha fått inn anmeldelsen, der kvinnen angivelig hevder at hun ble kjent med en britisk mann på et utested i Puerto Rico. Hun skal ha fulgt med ham ut til en kostbar Mercedes han hadde leid.

I bilen skal mannen ifølge kvinnen ha gjort seksuelle berøringer og tilbudt henne å starte et forhold. Ifølge kvinnen skal hun ha motsatt seg dette, men følte seg tvunget fordi hun var låst inne i bilen alene med mannen og ble redd.

På bilder fra videoovervåking på stedet kunne politiets etterforskere se at kvinnen og den britiske mannen begynte å ha fysisk kontakt av seksuell natur mens de var på utestedet og hennes kjæreste var midlertidig fraværende.

Bildene viser ifølge politiet at de to forlot lokalet sammen mens kjæresten var på badet og gikk hånd i hånd rundt kjøpesenteret, og at de kysset hverandre gjentatte ganger både på vei til og inne i mannens leiebil.

Etterpå viser bildene angivelig at de sa farvel til hverandre i nærheten av utestedet hvor de hadde oppholdt seg.

Kvinnen, som har reist tilbake til Norge, er siktet for simulering av en forbrytelse.