Gran Canaria-kommune forbyr gateprostitusjon

Turistkommunen San Bartolomé de Tiarjana sør på Gran Canaria innfører forbud mot prostitusjon, aggressiv tigging og alkoholinntak på gatene.

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

De nye kommunevedtektene forbyr prostitusjon, aggressiv tigging, vandalisme, inntak av alkohol og utilbørlig oppførsel på gater og i parker, torg og hager i kommunen.

Bøter på mellom 120 og 3000 euro vil bli gitt til folk som bryter mot vedtektene, skriver kommunen i en pressemelding. Horekunder risikerer også bøter.

Prostitusjon som foregår innenfor en avstand av 200 meter fra barnehager og barneskoler blir straffet med de høyeste bøtene fra 1500 til 3000 euro.

Det blir også forbudt å kaste bokser, glass og flasker i offentlige konteinere. Straffen for dette er bøter på 30-1500 euro.

Hensikten med forbudene er å få bukt med usivilisert og respektløs oppførsel fra et mindretall mennesker som ødelegger eiendom og representerer et angrep mot fredelig sameksistens mellom innbyggerne, som det blir uttrykt i pressemeldingen.

Foreldre og verger for mindreårige vil bli holdt direkte ansvarlige for det de mindreårige foretar seg, heter det videre.

I San Bartolomé de Tiarjana kommune ligger de største turistområdene på Gran Canaria: Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, San Agustín og Bahia Feliz med flere.