10 års fengsel for å brenne av ansikt

Partnervold: En mann fra Las Palmas er dømt til ti års fengsel for å ha helt alkohol i fjeset på samboeren og satt fyr på henne.

Foto: 123RF Stock Photos

Domstolene i Las Palmas ila dommen 17. januar. Det alvorlige tilfellet av kjønnsrelatert vold skjedde i parets hjem nyttårsaften 2009.

Kvinnen fikk svært alvorlige brannskader i ansiktet, nakken, brystet og armene, melder nyhetsbyrået EFE.

Etter en krangel skal kvinnen ifølge forklaringen ha samlet sammen klærne sine for å forlate leiligheten.

Mannen hentet da en flaske som inneholdt 96 prosent alkohol, og sprutet alkoholen i ansiktet og på brystet hennes.

Kvinnen forsøkte å komme unna, men mannen la armen rundt nakken hennes, sprutet mer alkohol på henne, og tente på med en lighter.

Kvinnens hode og overkropp flammet opp, og hun styrtet inn på badet der hun fikk slukket flammene med vann.

"Kjærlighetsritual"

Mannen skal da ha bedt om tilgivelse, og sagt at det var et uhell at hun ble brent som følge av det han kalte ”et kjærlighetsritual”. Dette er også forklaringen mannen har forsvart seg med under rettssaken.

Kvinnen ble behandlet for tredjegradsforbrenning over store deler av kroppen på et sykehus.

Hun var innlagt i 39 dager, og brukte 494 dager på rekonvalesens.

I tillegg til alvorlige kosmetiske skader, fikk hun redusert rørlighet av fingrene, og vil trenge en rekke operasjoner i fremtiden, ifølge domstolene.

Må betale erstatning

Mannen ble dømt for alvorlig legemsbeskadigelse, men frikjent for drapsforsøk. I tillegg til ti års fengsel, er han dømt til å betale 137 040 euro i erstatning til kvinnen.

Spanske og kanariske myndigheter har den siste tiden kjørt store kampanjer for å redusere kjønnsrelatert vold, som skjer oftere på Kanariøyene enn andre steder i Spania.