Tre branner på en dag på Tenerife

I går oppsto tre nye branner og flere branntilløp på Tenerife. Nå tror myndighetene at pyromaner er på ferde.

Sjøfly i sving med brannslukking på La Gomera i går, her i lufta over San Sebastian, hvor de ble fylt opp med vann Tre slike sjøflly ble overført til Tenerife i går, nå er de tilbake på La Gomera. Foto: Fred Olsen.

Gårsdagens første brann oppsto ved 03.30-tiden i Los Rejales nord på øya, skriver øyrådet på Tenerife i en pressemelding.

Deretter ble det meldt om branntilløp i Chirche i Guía de Isora kommune ved 13-tiden. Ved 15.30-tiden begynte det å brenne i La Esperanza, og 17.12 flammet det opp i La Orotava.

Nære på flere steder

Det var også tilløp til branner i Los Silos og Güímar. For at det skal bli definert som en full brann av nødsentralen Cecoes 112, må minst en hektar stå i flammer.

Alle brannene på øya er nå slukket, men cirka 16 hektar ble ødelagt av flammene.

Den kanariske regjeringen tror at i alle fall noen av brannene og branntilløpene som har skjedd i løpet av kort tid har vært startet med vilje.

Vil ta synderne

Kanariøyenes president Paulino Rivero krevde i går maksimal innstas for å avsløre ildspåsetterne.

Rivero oppfordrer befolkningen til å stå frem med informasjon som kan hjelpe til å finne årsaken til brannene.

Ingen mistenkte anholdt på La Gomera

På La Gomera er Guardia Civil i full sving med å etterforske årsaken til brannene.

I går var det nye branntilløp i Alajeró og Valle Gran Rey som kan ha vært påsatt. Tre dager tidligere var det branntilløp i Alojera, Alajeró og Hermigua.

Anholdelser har blitt gjort, uttalte regjeringsrepresentant på Kanariøyene, María del Carmen Hernández Bento, til nyhetsbyrået Efe i går.

Dette blir i dag tilbakevist av Guardia Civil, skriver Europa Press. Flere personer skal være avhørt om sin mulige tilknytning til brannene i løpet av de siste timene, men ingen er frem til 9.30 tiden i dag anholdt, hevder Guardia Civil, som følger flere spor i etterforskningen.

Positiv utvikling

Brannen på La Gomera har ikke spredd seg videre i løpet av natten, og de fleste evakuerte fikk vende hjem i går kveld.

For øyeblikket er kun 135 mennesker evakuert fra bebyggelse i utkanten av Vallehemoso og Las Hayas. På det meste var det over 5000 evakuerte. De fleste veiene på øya er åpnet igjen.

I Valle Gran Rey har befolkningen vendt tilbake til 87 leiligheter som er skadet av flammene, 50 av disse er fullstendig ødelagte.

Tags