Over 30.000 heiser på Kanariøyene skal gjennomgå periodisk sikkerhetskontroll

Periodisk sikkerhetskontroll er nå innført for heiser på Kanariøyene, hvilket innebærer at over 30.000 heiser skal kontrolleres.

Hotellheiser. Foto: Pixabay

Dette kommer i tillegg til de ordinære vedlikeholdskontrollene som har vært lovfestet hittil. Det er eierne av heisen som er ansvarlige for at sikkerhetskontrollene blir gjennomført.

Loven om periodisk kontroll gjelder fra september, og eierne har to måneder på seg til å gjennomføre den første kontrollen, skriver den regionale regjeringen i en kunngjøring. Gjør de ikke det, kan heisene ikke lenger benyttes.

Heiseiere som ikke gjennomfører periodisk sikkerhetskontroll eller vedlikeholdskontroll, eller har heiser som det er feil på, risikerer økonomiske sanksjoner på opptil 3000 euro.

Heiser i sentere og etablissementer som brukes av allmennheten skal ha sikkerhetskontroll hvert andre år.

De som er i boligbygninger med flere enn 20 boenheter eller flere enn fire etasjer, skal kontrolleres hvert fjerde år, resten hvert sjette år.

Kanariøyene er den andre regionen i Spania som innfører periodisk kontroll etter Asturia. En statlig lovregulering sier at alle regioner må innføre kontroller som skal sikre heissikkerheten.

Det fins angivelig 14 selskaper som utfører heiskontroller på Kanariøyene. En kontroll koster etter sigende mellom 70 og 120 euro.

Tags