ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. OKTOBER 2021
To nyfødte barn ble fraktet med helikopter sammen med sine mødre til sykehus. Det ene barnet døde. Illustrasjonsfoto: Salvamento Maritimo

Nyfødt flyktningbarn døde etter ankomst på Gran Canaria

Et nyfødt barn som var passasjer i en av seks flyktningbåter som ankom Gran Canaria i går, døde kort tid etter ankomsten.

ANNONSE

Barnet ble født i småbåten fire timer før passasjerene ble reddet av sjøredningstjenesten sør for Gran Canaria, skriver nyhetsbyrået Efe, som viser til kilder i Røde Kors og sjøredningstjenesten.

Et annet nyfødt barn som ble reddet med helikopter fra den samme båten sammen med moren, er innlagt på sykehus.

Det var 50 passasjerer i båten. Flere av passasjerene var barn og gravide kvinner.

Den ene båten som ankom Gran Canaria i går med flyktninger og andre migranter fra Afrika, en langkano, hadde hele 198 passasjerer.

Generaldirektøren i Røde Kors på Gran Canaria, Gerardo Santana, uttaler til pressen at båten hadde vært ute på havet i fire-fem døgn, og at passasjerene er fra Senegal og Gambia.

Det kom også båter til Lanzarote, Fuerteventura og El Hierro i går. Det totale antallet passasjerer som ankom Kanariøyene var over 400.

Cirka 340 småbåter med nesten 16 000 flyktninger og andre migranter fra Afrika har ankommet Kanariøyene hittil i år. I fjor kom det over 23 000.

Det er en økning på 75 prosent fra i fjor.

I løpet av tre døgn, har det kommet cirka 1100 mennesker i slike småbåter, ifølge Spanias delegat på Kanariøyene, Anselmo Pestana.

Han understreker at det finnes kapasitet til å ta seg av dem.

For øyeblikket er det cirka 4000 flyktninger og andre migranter i mottakssentrene, som har plass til over 6500 mennesker.

Dødstallene på flyktningruten mellom Afrika og Kanariøyene er svært høye, viser tall fra hjelpeorganisasjonene Caminando Fronteras, IOM, Cear og FNs høykommissær for flyktninger.

Les også

Dette er årsakene til flyktningkrisen på Kanariøyene

Temaside om flytninger og andre migrasjon på Kanariøyene

Frivillige fra landsby på Gran Canaria mottok europeisk borgerpris

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER