Norske elever studerte fornybar energi og miljø på Gran Canaria

Elever fra Voss Jordbruksskole tilbrakte to uker på Gran Canaria i februar for å lære om fornybar energi og miljø.

Sandra Garcia fra Proexca, elevene Katrine Østeraat, Sturla Hommedal, Hanne Meyer, Sara Nonås Langhelle, Sevre Vestrheim, Sondre Nedreskår Ness, og Sven Erik Myrtveit, internasjonal koordinator og lærer i naturforvaltning og geofag, under oppholdet på Plocan. Foto: Plocan.

Skolen oppretter en ny linje for klima-, energi- og miljø (KEM) fra høsten 2013. For å gi elevene tilgang til fagmiljø av høy kvalitet, blir det utviklet et internasjonalt nettverk.

Som et ledd i dette ble seks elever fra tredje året på naturforvaltning og geofag utplassert i en uke ved teknologisentrene ITC og Plocan sørøst på Gran Canaria i februar.

Lærerikt opphold

Begge disse sentrene legger vekt på ny og innovativ teknologi knyttet til bærekraftig produksjon av energi og miljøforvaltning.

– Turen var svært lærerik og opplysende for både elever og lærere. Elevene ble godt ivaretatt, og gjennomførte planlagt arbeid i samarbeid med institusjonene, sier Sven Erik Myrtveit, lektor og internasjonal koordinator for videregående skoler på Voss.

Opplegget skal fortsette

Skolen har fått hjelp av Innovasjon Norge i Madrid for å etablere samarbeid med flere forskjellige partnere på Kanariøyene.

Det regionale innovasjonsselskapet Proexca på Kanariøyene har lagt til rette for opplegget. 

– Vår intensjon er at samarbeidet skal vedvare og utvikles, forteller Myrtveit.

Lærer yrkesfag og språk

Prosjektet har fått navnet ”Yrkesfagleg praksis i Europa, inkludert kontekstuell læring av kultur og språk”.

Elevene var på Gran Canaria fra 9. til 23. februar, og var utplassert hos ITC og Plocan den siste uka. Tre elever var på ITC, og tre på Plocan.

Undervannsteknologi og fornybar energi

Plocan er i ferd med å bygge en oseanisk plattform hvor det skal drives med forskning og utvikling av teknologi som undervannsroboter, bølgekraft osv.

ITC driver med forskning, utvikling og innovasjon av kanariske bedrifter. Mye av virksomheten er knyttet til fornybar energi og resirkulering.

Norske selskap innen fornybar energi og avfallshåndtering er i inngrep med ITC og Plocan for tiden.

Elevene lager energistudie

Elevene som hadde praksis hos ITC fikk i oppgave å lage en kort skandinavisk studie av omfang og teknologi for energiproduksjon fra ulike typer biomasse.

Tags