Mogán og Maspalomas hadde flest drukningsdødsfall i 2018

Turistkommunene sør på Gran Canaria, Mogán og San Bartplomé de Tirajana, hvor Maspalomas og Playa del Inglés ligger, hadde.flest drukningsdødsfall på Kanariøyene i fjor.

Amadores-stranden og nabostranden i Puerto Rico (bildet), begge i Mogàn, toppet.drukningsstatistikken i 2018. Foto: Canariajournalen

I Mogan på Gran Canaria omkom åtte personer av drukning, og i nabokommunen San Bartolomé de Tirajana var det seks dødsfall.

Strendene med flest drukningsdødsfall var Playa de Amadores og Playa de Puerto Rico i Mogán med tre hver, samt Costa Calma på Fuerteventura, hvor det også var.tre dødsfall.

Det inntraff 165 akvatiske ulykker på 96 forskjelige strender i 43 av Kanariøyenes 88 kommuner, viser et ulykeskart som ble presentert i går, fredag, av "Kanariøyene, 1500 km. kyst", en kampanje som skal forebygge drukning.

59 mennesker døde av drukning. Det er en nedgang på 38 (-41 prosent) fra 2017.

66 av de akvatiske ulykkene inntraff på Tenerife. Her var det 23 dødsfall, 25 ble alvorlig skadet og 18 ble reddet.

På Gran Canaria omkom 19 mennesker, 14 ble alvorlig skadet og 18 ble reddet.

Til sammenligning omkom 102 mennesker av drukning i Norge, hvor det er betydelig kortere badesesong og langt færre turister, men over dobbelt så mange innbyggere og mye lengre kyst, ifølge Statistisk Serntralbyrå.

Lederen for kamoanjen mot drukning, Sebastian Quintana,, understreker at de fleste badestrendene på Kanariøyene er trygge.

Hovedproblemet er uforsiktighet som bunner i manglende kultur for forebygging og akvatiske element, hevder han.

Det pågår opplæring og infomasjonstiltak som skal.bøte på.dette.

En ny lov om kystsikkerhet som stiller en rekke nye krav til badesikkerhet ved strender og badebassenger er vedtatt av parlamentet på Kanariøyene fra 30. juli.

Quintana er imidlertid bekymret over at loven ser ut til å være paralysert, i og med at flere kommuner har kommet med innvendinger, og ingen tilbakemeldinger har kommet.