Drapet i Arguineguín skal ha blitt utført med en sverdkopi

Mogán: Drapet som skjedde mandag kveld i Angel Guimerá-gaten i Arguineguín sentrum på Gran Canaria  skal ha blitt utført med en nedskalert kopi av et japansk samuraisverd.

En 50 centimeter lang kopi av en katana skal ha blitt brukt som drapsvåpen. Bildet viser en antikk, ekte katana som har lengre blad. Foto: Creative Commons-lisens / Emmanuel H.

En mann i 50-årene døde på gaten utenfor sin bolig ved 21.45-tiden på mandag etter angivelig å ha blitt angrepet av sin egne bror, som bor i samme gate.

Broren (52) er pågrepet av politiet, som skal ha funnet det de er drapsvåpenet i hans bolig, skriver avisen La Provincia.

Angrep trolig med en katana

Politiet skal ha utført en rekonstruksjon av drapet. Hypotesen de jobber ut ifra er at brødrene skal ha kommet i krangel, og at den antatte drapsmannen skal ha angrepet broren med et cirka 50 centimeter langt sverd som minner om en katana, det japanske samuraisverdet, bare noe kortere.

Vitner som La Provincia refererer til skal ha sett drapsofferet sitte foran en bank i gaten og rope til sin bror, som bor like ved. Broren skal ha kommet ut på gaten og angrepet med sverdet.

Påført flere alvorlige sår

Offeret skal ha blitt påført sår i området rundt den ene armhulen og i ryggen. Et av kuttene har trolig kuttet en hovedpulsåre slik at offeret blødde i hjel. Dette blir imidlertid ikke bekreftet før den rettsmedisinske obduksjonen er ferdig.

Ifølge vitner La Provincia refererer til skal det brødrene ha ligget i krangel i mange år. Familien består av to foreldre, to brødre og tre søstre, og skal ha flyttet til Arguineguin for flere tiår siden. Faren skal ha jobbet i et selskap som drev med tomateksport.

Moren døde angivelig nylig, og det skal være en krangel om arv av eiendom som er kjernen i uvennskapet mellom brødrene, ifølge La Provincia.