To småbåter med migranter og flyktninger fra Afrika ankom Kanariøyene

En småbåt med 28 passasjerer fra Afrika ankom Tenerife på mandag, og en annen småbåt ankom Gran Canaria tirsdag morgen.

Slike båter frakter flyktninger og migranter fra Afrika til Kanariøyene. Foto: Guardia Civil Slike langkanoer (cayuco) brukes til å frakte flyktninger og migranter fra Mauritania til Kanariøyene. Foto: Guardia Civil

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

Natt til mandag ble en åpen småbåt med 28 passasjerer som har krysset over fra Afrika oppdaget 200 meter fra land på Tenerife.

Båten ble oppdaget ved 2-tiden om natten i El Médano-området i Granadilla kommune, nær Cabezo-stranden, og kom til land på Los Balos-stranden.

Politi og Røde Kors rykket ut, og tok seg av passasjerene. Alle skal vær ved god helse.

Den andre båten ble møtt av en båt fra sjøredningstjenesten sør for Gran Canaria, og passasjerene ble fraktet til havnen i Arguineguin.

Denne båten hadde  14 kvinner,13 menn og en mindreårig om bord,skriver nødsentralen i en pressemelding.

Forrige uke kom det sju slike båter til Kanariøyene. Hittil i år har minst 16 personer mistet livet underveis fra Afrika til Kanariøyene.

Økende uroligheter i Sahel-beltet i Afrika, hvor det er flere militante islamistgrupper som herjer, kan være årsaken til den økte tilstrømningen til Kanariøyene sammen med strengere kontroll ved grensen til Ceuta og Melilla, de spanske enklavene i Nord-Marokko.

Sahel regnes nå som et av verdens farligste områder å oppholde seg. I Mali er over 100 regjeringssoldater og flere FN-soldater drept den siste tiden, og situasjonen i landet er i ferd med å komme ut av kontroll, melder NRK Nyheter på radio i dag.

Tags