To nye småbåter med migranter har ankommet Lanzarote - mottaksplasser etterlyses

I går, onsdag ettermiddag, ankom en gummibåt som har seilt fra Afrika-kysten med 21 migranter og flyktninger om bord Teguise på Lanzarote, og klokken 8 i dag ankom en båt med 27 passasjerer La Santa-havnen på samme øy.

Båtflyktninger og migranter som ankommer Kanariøyene reiser enten i en type små, åpne trebåter (patera), en type store langkanoer (cayuco), eller gummibåter (bildet), som regel alltid overfylte og ofte i dårlig stand.

Båtflyktninger og migranter som ankommer Kanariøyene reiser enten i en type små, åpne trebåter (patera), en type store langkanoer (cayuco), eller gummibåter (bildet), som regel alltid overfylte og ofte i dårlig stand.

Gummibåten kom til land i Playa ​​de Los Cocoteros-området cirka kokken 17.30.

Åtte av passasjerene er angivelig mindreårige, skriver avisen 20 Minutos, som viser til kilder i Guardia Civil.

Båten som kom i dag hadde angivelig 23 mindreårige passasjerer om bord, ifølge avisen La Opinion.To er kvinner.

Strømmen av flyktninger og migranter som ankommer Lanzarote i småbåter har vært stor siden i sommer. Langt over 300 av de ankomne de siste månedene er enslige mindreårige som reiser uten følge av omsorgspersoner.

Kommunene stiller opp i solidaritet

Kanariøyenes kommuneføderasjon, Federación Canaria de Islas (Fecai), har i en kunngjøring i dag sagt at kommunene ønsker alle barna som ankommer i båtene velkommen.

Dette gjør de i en solidarisk respons til krisen med mangel på bosted for barna i mottak på Lanzarote. Fecai sier at Kanariøyene skal gå foran med et godt eksempel.

En ny avtale mellom kommunene i Fecai om å ta imot de som ankommer i småbåter er inngått på grunnlag av et dokument som ble ratifisert i 2002, og den store strømmen av båtflyktninger de påfølgende årene.

Fecai understreker at det er ukjent hvor stor tilstrømningen blir og hvor lenge den vil vare.

Det blir vist til at solidaritetsprinsippet må seire i den politiske styringen av innvandring i alle  autonome samfunn i Spania når det gjelder å fordele innvandrere som flykter fra Afrika sør for Sahara.

Ber staten stille mottaksplasser til rådighet

Fecai ber den spanske regjeringen om å ta hensyn til denne situasjonens eksepsjonelle karakter og stille til rådighet innkvartering til de som ankommer Kanariøyene i småbåter.

Det blir også bedt om større kontroll med en effektiv aktivering av grenseovervåkingene Sive og Frontex. Fecais president sier at det ikke kan risikeres at et eneste liv går tapt til havs.

Kanariøyenes sosialminister Cristina Valido uttalte i går at den regionale regjeringen ikke vil ta noen beslutning om hasteetablering av nye mottakssentre på Kanariøyene før et planlagt møtet mellom Kanariøyenes president, Fernando Clavijo, og Spanias president, Pedro Sanchéz, er gjennomført i dag, 25. oktober.

Hittil i år har det kommet 1050 mennesker i slike småbåter til Kanariøyene.

Tags