Patruljebåt støtte sammen med flyktningbåt før den gikk rundt

Båten som gikk rundt utenfor Lanzarote natt til i går hadde et sammenstøt med en båt fra Guardia Civil. En person er funnet død og syv er fortsatt savnet etter ulykken.

Ulykken skjedde utenfor Costa Teguise på Lanzarote. Foto: Google Earth.

17 mennesker ble berget etter at båten gikk rundt i El Jablillo-området i Costa Teguise på Lanzarote. Det skal ha vært 25 mennesker med i båten.

Myndighetene på Kanariøyene bekreftet i går ettermiddag at en patruljebåt fra Guardia Civil støtte sammen med båten med illegale innvandrere før den gikk rundt.

Saken blir etterforsket, skriver nyhetsbyrået Efe.

En død, syv savnet

En person fra båten ble funnet død ved en pir i Arrecife i går formiddag.

I dag fortsetter søket etter de syv som fortsatt er savnet.

Seilte fra en marokkansk provins

Båten seilte ut fra Sidi-Ifn i den marokkanske provinsen Tiznit og hadde vært ute på havet i to døgn.

To ganger tidligere de siste årene har det vært alvorlige ulykker med illegale båtimmigranter utenfor Lanzarote. 15. februar 2009 døde 25 personer, og 15. april 2000 døde to personer.

Minst 30 døde i år

Minst 30 illegale immigranter har omkommet hittil i år i forsøket på å nå kysten av Spania, skriver Eldia.es.

Tallene er basert på redninger som sjøredningstjenesten har foretatt, og vitnemål fra båtimmigranter. Trolig er det store mørketall.

I 2011 ble det rapportert om under halvparten så mange omkomne som i år. I 2010 var det 70 døde, og i 2009 hundretalls døde.

Økt overvåking til havs med internasjonalt samarbeid de siste par årene har ført til at flyktningstrømmen har krympet vesentlig.

Men nå er overvåkingen trappet ned, og det har vært en tydelig økning av illegale båtimmigranter i det siste, ikke minst til Kanariøyene. 

Tags