Ni småbåter fra Afrika har kommet til Kanariøyene siden lørdag

Tre nye småbåter med migranter og flyktninger fra Afrika ankom Gran Canaria og Lanzarote i dag tidlig.

Nødsentralen på Kanariøyene koordinerer redningsaksjoner til havs og på land. Foto: 112 Canarias

Av: Redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Siden lørdag har det kommet ni båter.

29 passasjerer var med i den ene båten og 9 i den andre båten som ble oppdaget på sørsiden av Gran Canaria i dag tidlig, mandag.

Sjøredningstjenesten møtte båten med 29 passasjer klokken 10.55 og fraktet passasjerene til havnen i Arguineguin sørvest på øya, ifølge nødsentralen på Kanariøyene.

Det er fem spedbarn, to gravide kvinner og sju mindreårige blant de som ankom, skriver avisen Canarias 7, som viser til informasjon fra Røde Kors.

Spedbarna og de gravide kvinnene er innlagt til observasjon på sykehus etter å all fikk en helsesjekk av Røde kors.

Båten med ni personer ble oppdaget litt senere. Også de ble transportert til Arguineguin.

Det kom i tillegg en småbåt med 20 personer til Arrecife på Lanzarote grytidlig i dag, skriver nødsentralen i en Twitter-melding.

Båten ble oppdaget utenfor Lanzarote og møtt av en båt fra sjøredningstjenesten.

Det er lenge siden det har kommet så mange båter som de siste dagene, uttaler presidenten for Røde Kors på Kanariøyene, Antonio Rico til radio- og fjernsynskanalen RTVC.

Han tror det er uroligheter i Sahel-området som tvinger flere flykter til kysten av Vest-Sahara og vider til Kanariøyene nå.

Rico hevder at selv om det kommer flere flyktninger og migranter enn vanlig, er det på ingen måte overveldende mange, og de berørte institusjonene klarer uten vanskeligheter å følge de fastsatte protokoller og gjøre alt de skal gjøre.

Røde Kors-sjefen understreker hvor farlig reisen over Nord-Atlanteren i åpne småbåter er for disse desperate menneskene, og viser til at de når som helst kan miste livet under veis.

Tags