Minst seks døde og flere savnet etter småbåtulykke ved Lanzarote

Minst seks mennesker har omkommet og flere er savnet, etter at en åpen småbåt med migranter og flyktninger gikk rundt ved Lanzarote natt til i dag.

Ulykken skjedd ved det markerte området på kartet. Foto: Google Earth

Av: Redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Sjøredningstjenesten har funnet fem døde mennesker i havet nær kysten ved 8.10-tiden i dag tidlig, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Dette bekrefter nødsentralen i en Twitter-melding, og viser til informasjon fra Guardia Civil.

Enda en død person skal være observert, men det skal ikke ha vært mulig å få den død opp av vannet ennå, skriver avisen La Voz de Lanzarote.

Det skal også være funnet fire overlevende, men flere passasjerer er savnet, ifølge den spanske regjerings delegat på Kanariøyene, Juan Salvador León.

Båten kom inn mot ​​Caleta de Caballo i Teguise kommune ved 01-tiden i natt, skal overlevende ha fortalt. Det skal ha vært en innbygger som slo alarm da han traff på to av passasjerne på land i dag tidlig, ifølge La Voz de Lanzarote

Det skal ha vært 14-16 personer om bord. Båten skal ha gått rundt på grunn av høye bølger.

Dette er den tredje kjente dødsulykken med migranter og flyktninger som har forsøkt å ta seg fra Afrika til Kanariøyene sjøveien i år. Sju personer omkom i de to tidligere ulykkene.

Store ressurser er satt inn i letingen etter savnede, som fortsetter i morgen, torsdag.

De fire overlevende har fått en helsesjekk av Røde Kors, og skal være ved god helse.

Dette er den verste ulykken på mange år på Kanariøyene, og en stor, menneskelig tragedie. i desember 2012 omkom åtte mennesker da en patruljebåt fra Guardia Civil støtte sammen med en flyktningbåt ved Lanzarote-kysten.

Tags