Kvinne fra Kongo flyktet med tre småbarn i båt til Gran Canaria

En kvinne fra Den demokratiske republikken Kongo krysset havet fra Vest-Afrika til Gran Canaria i en liten trebåt søndag natt sammen med sine tre barn på ti måneder, to år og fem år.

Kvinnen og de tre småbarna var stuet sammen i denne båten sammen med 53 andre passasjerer. Her blir de reddet sør for Gran Canaria. Foto: Salvamento Maritimo

En gravid kvinne var også med i båten, som hadde 57 passasjerer totalt og ble reddet av sjøredningstjenesten 120 kilometer sør for Gran Canaria, skriver nyhetsbyrået Efe.

Innkvartert i Vecindario

Flyktninghjelpen (CEAR) på Gran Canaria har innkvartert kvinnen og de tre barna samt den gravide kvinnen i sitt flyktningmottak i Vecindario på Gran Canaria.

Grunnlaget for å gi dem internasjonale beskyttelse blir nå vurdert.

Svært uvanlig

Det er en eksepsjonell situasjon, ifølge Juan Carlos Lorenzo, koordinator for CEAR på Gran Canaria, som har uttalt seg til nyhetsbyrået Efe.

Ifølge Lorenzo er det uvanlig at innbyggere fra Den demokratiske republikken Kongo reiser alene til Kanariøyene, men svært uvanlig at de risikerer å reise over Atlanterhavet med flere små barn i en liten båt.

Det har angivelig hendt tidligere at det har ankommet gravide kvinner fra Kongo, og noen ganger med ett barn.

Det skal stå bra til helsemessig med mor og barn etter den fysisk og psykisk svært strabasiøse reisen.

Mange på flukt i Kongo

Den demokratiske republikken Kongo er preget av stadige krigshandlinger som tvinger tusenvis av mennesker på flukt.

Omlag 5,4 millioner mennesker skal være på flukt innenfor landegrensene, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

Det blir anslått at over 200 000 kvinner er voldtatt siden konflikten i Kongo startet. Titusener har fått underlivet ødelagt.

Hør mer om hvordan barn og kvinner i Kongo rammes i svensk radios program Studio ett.

Tags