Fire småbåter med 117 passasjerer har forsvunnet mellom Afrika og Kanariøyene

Fire båter med til sammen 117 migranter og flyktninger kan ha forulykket de siste to månedene på vei mot Kanariøyene.

Arkivbilde av båt på vei mot Kanariøyene. Foto: Salvamento Maritimo

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

Organisasjonen Walking Borders opplyser at de stadig blir oppringt av pårørende til mennesker som skal har lagt ut på den farlige reisen i disse båtene, men ikke har hørt fra dem, skriver nyhetsbyrået EFE.

Det fins naturlig nok ingen offisielle registre over båter som legger ut fra Afrika, for å prøve å ta seg til Kanariøyene på illegalt vis. Kun de som blir oppdaget og stoppet og de som kommer frem, blir registrert av myndighetene.

Det er angivelig ingen pågående leteaksjoner i regi av Sjøredningstjenesten eller Guardia Civil på Kanariøyene etter savnede båter.

I januar kom det 25 båter med 708 passasjerer på irregulært vis til Kanariøyene, og båtene har fortsatt å strømme på i februar.

Mandag kom det 79 personer til Lanzarote og Fuerteventura, og 68 av disse var stuet sammen i en gummibåt.

Walking Borders blir oppringt og informert om båter som er på vei mot Kanariøyene og andre deler av Spania,og får telefoner fra passasjerer i slike båter som er i nød ute på havet.

Den første av de savnede båtene skal ha reist ut fra Afrika 9. desember med 23 passasjerer.

Neste båt skal ha reist ut 18. desember med 26-27 passasjerer. Båt nummer tre skal ha 40 passasjerer.

Nummer fire skal ha reist fra Vest-Sahara 25. januar med 28 passasjerer omtrent samtidig med tre andre båter. Passasjerene i de andre båtene skal ha blitt plukket opp av den marokkanske marinen, men ingen har angivelig hørt noe fra den savnede båten..

Tre personer er bekreftet omkommet på Atlanterhavsruten til Kanariøyene hittil i år.

Tags