Fire personer pågrepet for menneskesmugling til Kanariøyene i langkanoer

Fire personer som er mistenkt for å tilhøre en organisasjon som smugler mennesker med langkanoer fra Afrika-kysten til Kanariøyene, ble arrestert i Mauritania på mandag.

Langkanoer (cayuco) på en strand i Mauritannia. Foto: Policia Nacional

De fire gjemte seg på en vanskelig tilgjengelig strand, La Bountiya, der det fantes elleve drivstoffkanner med 70 liter i hver, mat, vannflasker og varme klær da de ble arrestert, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge politiet skal de ha innrømmet at en langkano skulle seile mot Kanariøyene senere samme dag.

Et internasjonalt politikorps (ECI) med folk fra det nasjonale politiet i Spania og republikken Mauritania står bak pågripelsene.

Dette samarbeidet med å stoppe menneskesmuglingen har pågått siden 2008 i regionen Dakhlet-Nouadhibou nordvest i Mauritania, og tilsvarende samarbeid er også etablert i Vest-Sahara.

Sammen med økt kystovervåking har det bidratt til å redusere menneskesmuglingen fra Afrika til Kanariøyene fra flere titusentalls mennesker i året til noen hundre i året de siste ti årene.

De siste tre årene har bare én eneste langkano fra Mauritania angivelig nådd frem til Kanariøyene, selv om det blir gjort mange forsøk. De fleste blir stoppet utenfor Afrika-kysten.

Hold deg oppdatert!

Tags