Minst elleve båtflyktninger omkom på vei til Kanariøyene

En småbåt med 39 flyktninger om bord sank på vei fra Vest-Afrika til Kanariøyene på mandag, og elleve mennesker skal ha omkommet.

Et fly fra sjøredningstjenesten lette etter småbåten siden den forlot Vest-Afrika. Nå viser det seg at den har sunket. Foto: Salvamento Maritimo

5 personer er savnet og 23 har overlevd, ifølge nyhetsbyrået Efe. En marokkansk patruljebåt har plukket opp de elleve omkomne, skriver den kanariske sjøredningstjenesten i en Twitter-melding.

Båten skal ha seilt ut fra Boujdo, og gikk ned i dårlig vær underveis mot Kanariøyene, skriver avisa La Provincia, som viser til informasjon fra marokkanske myndigheter.

Kullseilingen skjedde cirka 140 kilometer sør for Boujdour, skriver det marokkanske nyhetsbyrået MAP, som viser til informasjon fra lokale myndigheter i Wilaya i  Laayoune-Sakia El Hamra.

Sjøredningstjenesten har lett etter båten med fly siden de fikk melding fra organisasjonen Caminando Fronteras (Walking Borders) om at den hadde startet på reisen.

Søkingen etter overlevende fortsetter i ettermiddag.

Mistet kontakten

Det er foreløpig ukjent hva som har skjedd med de 28 andre båtflyktningene.

Caminando Fronteras skal ha mistet kontakten med båten klokken 3 mandag morgen eter at den hadde seilt 100 kilometer.

Økt tilstrømning av flyktningbåter

På mandag kom en småbåt med 47 flyktninger og natt til søndag en med 51 flyktninger til Gran Canaria.

Hittil i år har over 550 flyktninger ankommet Gran Canaria i småbåter fra Vest Afrika, betydelig flere enn i de tre foregående årene.

Siden 1. september har det kommet 13 flyktningbåter til Gran Canaria.

Tags