Dødsulykke på Lanzarote kan skyldes en feil på patruljebåten

En mekanisk feil på patruljebåten til Guardia Civil kan være årsaken til at en båt med 25 illegale immigranter gikk rundt ved kysten av Lanzarote i forrige uke.

Denne patruljebåten braste inn i båten med illegale immigranter utenfor Costa Teguise på Lanzarote. En er funnet død og syv er savnet etter ulykken. Foto: Wikimedia Commons.

Guardia Civils patruljebåt støtte sammen med båten med de 25 menneskene om bord med den følge at den gikk rundt.

En person er funnet død og syv er savnet etter sammenstøtet. 17 ble reddet.

Skylder på mekanisk feil

Guardia Civil har nå bekreftet at det var en alvorlig mekanisk feil i en av jetventilene som brukes til å manøvrere båten.

Dette er ifølge Guardia Civil årsaken til at de to båtene støtte sammen, skriver El Pais, som viser til uttalelser fra en offisiell talsmann for Guardia Civil.

Slik skjedde ulykken

Den offisielle historien om hendelsesforløpet er denne:

Guardia Civil rykket ut med patruljebåten Cabaleiro klokken 00.20 på fredag natt etter å ha fått en melding om en mistenkelig båt nær kysten av Lanzarote, ifølge Guardia Civils talsmann.

Det var mørkt, nymåne, og rolig hav. De fant først ikke den mistenkelige båten. Ved totiden på natta var de klar over at det var en alvorlig feil på patruljebåten, og rapporterte at de ville avbryte oppdraget og gå inn til Arrecife.

Straks etter oppdaget de imidlertid båten på radaren, som hadde kurs mot en del av kysten hvor det er mye klipper, og styrte mot denne.

Båten med immigrantene skal ha vært uten rormann og forandret retning da de nærmet seg, samtidig som patruljebåten hadde manøvreringsproblemerog ikke klarte å styre unna. Dermed ble det en kollisjon.

Klokken 2.30 rapporterte patruljebåten at en kollisjon hadde inntruffet, og at mange mennesker lå i vannet. 17 personer ble plukket opp av vannet, hvorav en var skadet.

Patruljebåten søkte videre i området etter folk, men fant ingen.

Patruljebåten var uten lys, hevder overlevende

Under rettslige høringer i Arrecife på Lanzarote har overlevende fra immigrantbåten uttalt at patruljebåten kom veldig fort og uten lys, og traff deres båt i siden, skriver El Pais.

Guardia Civil påstår at de hadde lysene på.

De overlevende, som alle er fra Marokko, holdes i forvaring i Barranco Seco på Gran Canaria frem til de skal sendes tilbake til Marokko. Det skjer straks politidirektoratet har alle formaliteter i orden.

Tags