Barnefødsel i flyktningbåt på vei mot Kanariøyene - babyen døde

43 passasjerer i en åpen småbåt på vei fra Afrika til Kanariøyene ble reddet onsdag morges. En av passasjerene hadde født et barn på åpent hav, men barnet døde etter ankomsten, ifølge avisen Canarias Ahora.

Arkivfoto av småbåt på vei fra Afrika til Kanariøyene. Foto: Salvamento Maritimo

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

En båt fra sjøredningstjenesten rykket ut og reddet passasjerene i småbåten, som drev hjelpeløst uten drivstoff, 23 kilometer fra  kysten av Lanzarote, skriver nødsentralen på Kanariøyene i en Twitter-melding.

Passasjerene ble fraktet til havnen i Puerto Naos., hvor de fikk en helsesjekk av Røde Kors. Det var seks barn i båten, og en tolvåring er innlagt på sykehus. Babyens mor og en gravid kvinne ble også fraktet til sykehus. Det var elleve kvinner i båten, og 26 menn.

Passasjerene kommer angivelig blant annet fra Ghana og Guinea.

Det skal ha vært en frivillig organisasjonen som varslet om at båten hadde vært savnet siden søndag, Den skal ha drevet i fire døgn på havet.

Torsdag morgen kom det en båt til med 56 passasjerer, deriblant barn og gravide kvinner til Las Playitas i Tyneje på Fuerteventura, og en gummibåt med sju passasjerer til Tarajalillo sør på Gran Canaria. 

Hittil i år har det kommet ti slike båter med 294 passasjerer til Kanariøyene. I 2019 kom det 119 båter med over 2600 passasjerer.

Tags