421 migranter og flyktninger har ankommet Kanariøyene i småbåter i år

Fra januar til juni ankom 421 migranter og flyktninger Kanariøyene i tolv småbåter, over fire ganger i så mange som i 2017, da det ankom 96 personer i seks småbåter.

Her blir flyktninger i en langkano (cayuco) på vei mot Kanariøyene reddet av sjøredningstjenesten på Kanariøyene 18. juni i år. Foto: Salvamento Maritimo

I Spania ble antallet ankommende migranter og flyktninger mer enn doblet til 11.446 personer i 609 båter, ifølge informasjon fra innenriksdepartementet. Cirka halvparten av disse ankom i juni.

2017 ankom det flere migranter og flyktninger i småbåter enn noen gang tidligere, i alt 22.103 mennesker som ankom i 1280 båter.

Både det spanske fastlandet, Kanariøyene og Balearene har hatt en økning i antallet som ankommer med småbåter i årets seks første måneder.

Ifølge den internasjonale migrasjonsorganisasjonen IOM har minst 292 mennesker omkommet eller forsvunnet i forsøket på å nå Spania sjøveien over Middelhavet. I hele fjor var det 224 som omkom eller forsvant.

Det har også omkommet mennesker som har forsøkt å ta seg til Kanariøyene sjøveien, og båter som har lagt ut fra Afrika-kysten har forsvunnet.

Tags