En død og 23 savnet etter at flyktningbåt kantret sør for Gran Canaria

Sjøredningstjenesten på Kanariøyene har reddet minst 22 flyktninger fra en småbåt som kantret på vei til Gran Canaria i går kveld. En er funnet død og 23 av passasjerene er savnet.

Båten ble fotografert av et fly fra sjøredningstjenesten før den kantret. Foto Salvamento Maritimo

Det var avisa El Pais som først skrev at mange passasjerer var savnet etter kantringen.

De bergede flyktningene ble fraktet av sjøredningstejestens båt til havnen i Arguineguin sørvest på Gran Canaria, hvor de ankom ved 9.45-tiden lokal tid.

Havområdet hvor båten kantret 237 kilometer sør for Gran Canaria blir gjennomsøkt etter de savnede passasjerene.

Fant en person omkommet

Sjøredningstjenesten skriver i en Twitter-melding klokken 12.18 kanarisk tid i dag at skipet Miguel de Cervantes har hentet en død person opp av havet og fortsetter søkingen.

Båten ble lokalisert av et fly klokken 20.49 i går, skriver Europa Press. Flyktningene skal være fra Guinea, Kongo og Elfenbenskysten.

Antallet savnede er foreløpig ikke bekreftet av myndighetene. Dette vil bli fastslått etter intervjuer av de overlevende.

Verste ulykken siden 2006

Dette er den verste flyktningbåttragedien på Kanariøyene siden mars 2006, da 45 personer i to båter som var på vei til Kanariøyene fra Vest-Sahara og Mauritania druknet samme helg. 

I desember 2012 ble en person funnet død og sju savnet etter at en flyktningbåt støtte sammen med en patruljebåt ved Lanzarote. 

Tags