18 migranter og flyktninger ble stoppet fra å reise til Kanariøyene i langkano

18 personer som hadde planer om å ta seg over fra Mauritania til Kanariøyene i langkano er pågrepet i Mauritania av politi fra den spansk-mauritanske i samarbeidsstyrken ECI.

Langkanoer (kalt cayuco) på en strand i Mauritania. Det er egentlig fiskebåter, men de blir også brukt til menneskesmugling og kan proppes fulle med over 100 mennesker hver. Foto: Policia Nacional

Menneskesmuglerne som står bak slike transporter skal ha krevd mellom 600 og 1000 euro av hver passasjer i betaling for transporten.

Mistenkt menneskesmugler blant de arresterte

15 av de påtenkte passasjerene er fra Senegal, de andre kommer fra Mauritania, Guinea og Bangladesh. Mannen fra Bangladesh er mistenkt for å tilhøre menneskesmuglerne og for å fremme illegal immigrering.

Alle ble arrestert i et hus i byen Nouadhibou like før utreisen skulle starte, ifølge en pressemelding fra Policia Nacional. De er fra 20 til 30 år gamle, og skal ha ankommet huset i grupper på tre personer for å unngå mistanke.

Ingen fikk lov til å forlate huset før avreisen skulle skje.

Fant mat og utstyr til overfarten

I forkant av arrestasjonene skal politiet ha funnet 70 liter drivstoff, to kanner motorolje, en posisjonsnavigator (gps), livvester, tepper, hansker matlagingsutstyr mat og drikke i tilstrekkelige mengder for en overfart til Kanariøyene i et annet hus som ble ransaket.

ECI-styrken ble opprettet i 2008 for å stoppe menneskesmugling fra nordvestsiden av Mauritania til Kanariøyene.

Dette har i kombinasjon med økt kystovervåking vært svært vellykket:

Mellom 2005 og 2009 kom det 32.000 flyktninger og migranter sjøveien til Kanariøyene, og i årene som fulgte falt antallet til det ble stabilisert på godt under 1000 i året.

Tags