Kvinne prostituerte sin egen datter på Lanzarote

Politiet har arrestert en kvinne på Lanzarote som er mistenkt for å ha prostituert sin egen datter.

Her blir kvinnen som prostituerte sin egen datter på Lanzarote pågrepet. Foto: Policia Nacional

Et kriminelt nettverk som tvangsprostituerte kvinner fra Nigeria på Lanzarote er sprengt av politiet, og tre personer er arrestert, deriblant kvinnen som prostituerte datteren.

To kvinner som er ofre for tvangsprostitusjon er satt fri, skriver politiet i en pressemelding.

Etterforskningen startet da en av de tvangsprostituerte kvinnene anmeldte til politiet at hun ble smuglet fra Nigeria til Lanzarote og tvangsprostituert da hun ennå var mindreårig.

Forklaringen hun ga til politiet er at hun ble tvunget til å prostituere seg for å betale en påstått gjeld på 20.000 euro for å ha blitt fraktet til Spania under falske løfter om et bedre liv.

Etter at kvinnene ble lurt til å tro på løftene i Nigeria, ble de gitt falske identitetsbeviser. Et av ofrene skal ha blitt gitt et pass og et visa for en tredje person som var utstedt av myndighetene i Hellas, og satt på et fly til Madrid.

I grensekontrollen på lufthavnen i Madrid ble de falske dokumentene avslørt, og hun ble returnert til Nigeria.

Da ble det gjort et forsøk på å frakte henne landeveien via Libya for deretter å sende henne til Europa i en småbåt. Båten ble imidlertid stoppet av italiensk kystvakt, og hun ble plassert i et immigrantsenter.

Der kontaktet menneskesmuglerne henne igjen og fikk smuglet henne med fly til Lanzarote med hjelp av identitetspapirene til en tredje person. 

Politiet skal gjennom to husransakelser ha sikret seg dokumentasjon på den kriminelle virksomheten i form av blant annet falske identitetspapirer og pass.

Politiet i Spania etablerte i 2013 en sentralbrigade mot menneskehandel og opprettet telefonnummeret +34 900105090 og e-posten trata@policia.es hvor tips kan leveres anonymt.

Hold deg oppdatert!