Antallet hjemløse øker på Kanariøyene

Selv om krisen angivelig er over og pilene peker oppover, øker fortsatt antallet hjemløse på Kanariøyene.

Caritas bekymrer seg over at antallet hjemløse øker kraftig på Kanariøyene. Foto: 123RF Stock Photos

Direktør Gonzalo Marrero i den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas advarer om at den økende sosiale utestengelsen på Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote er alarmerende og bekymringsfull, skriver Europa Press.

På Gran Canaria steg antallet mennesker som lever på gata fra 425 i 2014 til 1019 i første halvdel av 2015, og på Fuerteventura fra 29 til 157, ifølge Marrero.

Svært mange midliertidige jobber

Marrero peker på at selv om det er flere som er ute i jobb på Kanariøyene, er det et problem at mange av jobbene er midlertidige.

Tre av ti mennesker som må ha hjelp av Caritas har midlertidige jobber, slik som helgejobber på restauranter, men klarer seg ikke på inntektene.

Enslige mødre 

Profilen for fattige på Kanariøyene er enslige kvinner som er mellom 29 og 45 år gamle og som har ett eller to barn å ta seg av, sier Marrero. Han hevder at problemet med sosial utestengelse ikke har prioritert i den kanariske regjeringen.

I 2015 ble det satt ny rekord i midlertidige og deltidskontrakter i Spania, ifølge den spanske arbeidsministeren: 17,7 millioner deltidskontrakter og 6,4 millioner kontrakter for timebasert jobbing.

Gjennomsnittlig lengde for midlertidige jobber falt fra 79 dager i 2006 til 53,4 dager i 2015.

Tags