Avokadodyrkingen øker på Kanariøyene

Fra 2007 til 2015 økte arealet hvor det blir dyrket avokado på Kanariøyene med 58 prosent.

Avokado dyrket i Agüimes på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

I 2007 var det 815 hektar, og i 2015 hadde det økt til 1.287 hektar, ifølge landbruks og fiskeridepartementet på Kanariøyene.

Tidligere ble det bare dyrket avokado for det kanariske markedet, men nå er det også eksport, særlig til det spanske fastlandet, men også til Frankrike, Kapp Verde og andre afrikanske land.

På Kanariøyene dyrkes det en rekke varianter av avokado, noe som gjør at innhøsting kan pågå året rundt, dog en hel del mindre i perioden august-september. Målet til de kanariske avokadodyrkerne er å utnytte mikroklimaet til å utvide innhøstingsperioden.

La Palma har 595 hektar avokadomark, Tenerife 473 hektar, Gran Canaria 182 hektar, La Gomera 20, El Hierro 17 og Lanzarote under én hektar.

I et møte mellom representanter fra departementet, landbruksorganisasjoner og produsenter nylig ble det diskutert tiltak som kan få kanariske avokadoer til å stå ut fra andre avokadoer. Kvalitet er nøkkelen til dette.

Tags