Kvalitetsutmerkelser til 47 spisesteder på Kanariøyene
Den offentlige hotell- og restaurantskolen Hecansa og turistdepartementet har i dag tildelt gull- og sølvsertifikater til 47 restauranter på Gran Canaria.
13 restauranter fikk gullsertifikat, og 34 fikk sølv.
Hecansa ligger under turistdepartementet, som har tatt initiativ til en overordnet plan på Kanariøyene, Plan de Mejora Gastronomía de Canarias.
Hensikten er å heve kvaliteten på mat og service på spisestedene.
Restaurantene som deltar, må sende de ansatte på kurs i forvaltning, service, matlaging og matsikkerhet.
Etter gjennomført kurs, og etter å ha innført forbedringer, med påfølgende inspeksjoner, kan de oppnå gull- eller sølvsertifikat.
Eksperter fra Hecansa vurderer først hvilke områder som behøver å bli forbedret for de restaurantene som går med, og kommer med anbefalinger.
Sertifiseringen av restaurantene blir publisert årlig i en restaurantguide for Kanariøyene.
Etter at forbedringene er gjort, og ansatte har vært på kurs, inspiserer og validerer Hecansa serveringsstedene. De godkjente får sølv- eller gullsertifikat.
Her er oversikten over de som ble sertifisert i dag: