Voldelige smykkeranere pågrepet sør på Gran Canaria

Politiet har pågrepet fire antatte medlemmer av en kriminell gjeng som er mistenkt for å stå bak et svært voldelig ran av klokker og smykker til cirka ni millioner kroner fra en smykkebutikk i Playa del Inglés.

En av de mistenkte ransmennene blir pågrepet. Foto: Policia Nacional

Ranet ble utført 8. april da maskerte menn tok seg inn i butikken, mishandlet butikkinnehaveren, og stjal klokker og smykker fra utstillingsvinduet til en verdi av 935.000 euro, skriver politiet i en pressemelding.

Lå skamslått på gulvet

Det skal ha vært innehaverens sønn som først oppdaget ranet da han reiste til butikken og fant den stengt. På innsiden observerte han en stor blodpøl, ifølge politiet.

Innehaveren ble funnet liggende på gulvet med alvorlige skader i ansiktet og hadde fått et hjerneslag. Han ble innlagt på et sykehus i Las Palmas.

Ransutbyttet var 130 ringer, 54 øredobber, 38 halssmykker, 13 klokker, 60 kjeder og 38 armbånd.

Identifiserte ranerne

Politiet identifiserte en kvinne som de hevder hadde holdt butikken under oppsikt i dagene frem mot ranet. De fant også ut at en maskert mann med gummihansker skal ha gått inn i butikken noen minutter før stengetid på ransdagen.

9. juni ble en bolig i Sonnenland sør på Gran Canaria, hvor politiet mente at to av gjengmedlemmene bodde, gjennomsøkt.

Der fant de blant annet store deler av ransutbyttet, masker, hansker, falske bilskilt, frekvensblokkerere og gps-sporere. Noe av utbyttet ble også funnet i butikker andre steder på Gran Canaria.

Russere og italienere

En 42 år gammel russisk mann og en 33 år gammel kvinne som bodde i huset ble pågrepet og siktet for ranet.

En 49 år gammel italiener er pågrepet og siktet for å ha solgt en del av byttet, og en 33 år gammel mann som skal ha kjøpt hanskene som ble brukt under ranet er også pågrepet.

Gummimasker

Maskene som skal ha blitt benyttet under ranet. Foto: Policia Nacional