Tyveribølge fra biler på Fuerteventura

Flere turister er utsatt for tyverier fra biler som har stått parkert på utsiktspunkter og ved strender på vestkysten av Fuerteventura.

Vær oppmerksom: Tyver stjeler fra parkerte biler på Fuerteventura. Foto: Pixabay

Turistsektoren er bekymret over utviklingen og krever bedre overvåking og skilt som advarer turistene, skriver avisen La Provincia.

På utsiktspunktet i Barranco de La Peña, den historiske bydelen Betancuria, Guise og Ayose i Morro Velosa ble sju biler utsatt for tyverier bare på en formiddag.

Slenger fra seg restene

I La Cueva- og La Pena-ravinene er det funnet vesker og andre eiendeler av lav verdi som tyvene har slengt fra seg etter å ha tatt det de vil ha.

Fremgangsmåten er angivelig den samme hver gang. En bil med tre personer ankommer. To av personene distraherer turistene mens den tredje knuser sideruter i bilene og stjeler det de vil ha.

Deretter stikker tyvene av til neste sted og gjentar operasjonen.

Flere områder rammet

Kommunene Pájara, La Oliva og Puerto del Rosario skal også ha blitt utsatt for tyvene, særlig på strendene i Moro Jable, Costa Calma og Corralejo.

Fiskere som parkerer på klipper skal også ha blitt utsatt for tyverier fra bilene, og tyvene skal også ha stukket hull på dekkene slik at de ikke kan bli forfulgt.