Tyver som rundstjal hotellrom i Mogán er pågrepet av politiet

Politiet på Gran Canaria har pågrepet tre tyver som er mistenkt for å ha tatt seg inn i hotellrom i flere hoteller i Mogán kommune og stjålet penger og verdigjenstander fra turister.

Foto: Guardia Civil

Politistyrken Guardia Civil ble 16. februar gjort oppmerksomme på at noen hadde tatt seg inn i flere hotellrom Mogán.

Brukte kodegenerator

Dette skal ha blitt  gjort med en falsk kodenøkkel, en elektronisk innretning som genererer kodene som åpnet døren, skriver de i en pressemelding.

Flere rapporter om tyverier kom inn de påfølgende dagene. Politiet satte opp overvåking, og 26. februar fikk de napp. En mistenksom bil ble stoppet på motorvei GC-1 på vei mot Las Palmas.

Penger, telefon og armbåndsur

I bilen fant politiet tyvegods i form av dyre solbriller, en iPhone 5s, to Rolex armbåndsur og et annet armbåndsur, 1390 euro, 400 britiske pund og 200 sveitsiske franc i kontanter.

De fant også den falske nøkkelkodegeneratoren, som var skjult i en tykk kulepenn. De fant også andre dirker for dørlåser.

En kvinne og to menn på mellom 43 og 45 år er pågrepet. Alle skal ha kriminelle løpeblad for tyverier.

Poserte som turister

Tyvene stjal verdisaker som kunne bæres i ryggsekker, og skal ha latt som om de var turister når de forlot hotellene, blant annet ved å snakke engelsk seg imellom.

Samme type nøkkelkodegenerator skal ha vært brukt til tyverier fra hotellrom på Tenerife, Malaga og flere steder på østkysten av det spanske fastlandet også.