Tvang unge kvinner til å prostituere seg på Gran Canaria

Politiet har pågrepet sju personer som er mistenkt for å være del av en kriminell organisasjon som tvang unge, nigerianske kvinner til å prostituere seg på Gran Canaria.

Foto: Hugo Ryvik

Seks av arrestantene er fra Nigeria, og den syvende fra Holland, skriver Policia Nacional i en pressemelding. Fire av de mistenkte ble pågrepet i Las Palmas, en i Bilbao og en i Tyskland.

Bungalowkompleks på Gran Canaria

Hollenderen skal være partner med lederen av organisasjonen, og eier angivelig et bungalowkompleks på Gran Canaria.

I bungalowene skal kvinnene ha blitt tvunget til å prostituere seg og utføre rengjøring og annet arbeid for å nedbetale en påstått gjeld på 50.000 euro som de skal ha pådratt seg når de ble hjulpet til Spania.

Kvinnene skal også ha blitt tvunget til å prostituere seg på gatene i Las Palmas.

Løfter om godt betalt arbeid

Kvinnene skal ha blitt lokket til Spania fra Nigeria med løfter om godt betalt arbeid i hotellbransjen og et bedre liv.

Voodoo-ritualer skal ha blitt gjennomført for å få kontroll over, og skape en trussel overfor kvinnene og deres familie, der de risikerte alvorlig sykdom og død hvis kvinnene ikke gjorde som de ble bedt om.

Kvinnene skal også ha blitt mishandlet og seksuelt misbrukt av gjengmedlemmer, blant annet eieren av bungalowene. En av kvinnene skal ha blitt gravid da hun var underveis fra Nigeria til Kanariøyene.

Fremme på Kanariøyene skal kvinnene ha oppholdt seg uten dokumentasjon eller kjennskap til språket, og levd fullstendig på gjengens nåde, uten annet valg enn å adlyde, ifølge politiet. De skal også ha vært redde for å anmelde til politiet av frykt for represalier.

Til Hellas sammen med illegale immigranter

Gjengen skal ha brukt forskjellige reiseruter for kvinnene.

To kvinner er frigjort av politiet, og en av kvinnen skal ha fortalt politiet at hun først reiste til Tyrkia med fly med hjelp av dokumentasjon gjengen skaffet henne. Deretter til Hellas med båt sammen med en gruppe illegale immigranter.

Der skal andre medlemmer av gjengen ha sørget for at hun ble fraktet med fly til Gran Canaria, hvor hun ble installert i bungalowene.