Tvang rumenske kvinner til prostitusjon og tigging på Kanariøyene

Politiet har pågrepet ti rumenske statsborgere som er mistenkt for å ha lurt rumenske kvinner til prostitusjon og tigging på Gran Canaria, Tenerife og i Sevilla.

Policia Nacional har slått til mot et kriminelt, rumensk nettverk som opererte på Kanariøyene, i Sevilla og i flere europeiske land. Foto: Hugo Ryvik

15 offere skal være frigjort av politiet.

Elleve andre rumenere er siktet for de samme forholdene. De siktede er angivelig i slekt med hverandre, skriver politiet i en pressemelding.

Oppdaget kriminelt nettverk

Etterforskningen startet i juni 2012 da politiet ble oppmerksomme på en kriminell rumensk organisasjon som angivelig drev med forskjellig kriminalitet, deriblant menneskesmugling, tvangsprostituering og smugling av tobakksvarer.

Politiet fant ut at folk ble lokket fra sine hjem i Romania med løfte om jobber i Sevilla i Spania. Den første månedens lønninger ble så tatt som betaling for transporten til Spania.

Truet til tigging og prostitusjon

Deretter ble personene ifølge politiet sagt opp og fraktet til Gran Canaria og Tenerife, hvor de ble tvunget til å tigge med hjelp av trusler og fysiske overgrep.

Kvinner ble også fanget i Romania og tvunget til prostitusjon på gatene, hovedsakelig i Playa del Inglés på Gran Canaria.

Mindreårige offere

Det ble også oppdaget at den kriminelle organisasjonen hadde avdelinger i flere europeiske land, først og fremst Storbritannia og Italia, hvor mennesker ble smuglet med tvangsprostitusjon som mål.

I et hus som ble undersøkt skal det ha blitt funnet tre mindreårige som var tvunget til prostitusjon.