Svindlet til seg lån i navnet til avdøde, slektninger og naboer

Fem spanjoler som er mistenkt for å svindle til seg lån i andres navn er pågrepet på Gran Canaria. Det skal være minst 27 offer for svindelen på Gran Canaria, Tenerife og La Palma.

Politiet har beslaglagt lagringsmedier og dokumenter under politiaksjonen. Foto: Guardia Civil

Politiet skal ha avslørt 401 kriminelle forhold, deriblant 123 svindeltilfeller og for identitestyveri og dokumentforfalskning.

"Operasjon Sveitserost"

Politioperasjonen er kalt "Operasjon Sveitserost" og startet i januar etter at det kom inn en anmeldelse fra en kvinne i Santa Brigida 31. desember.

Hun skal ha oppdaget av bankutskrifter at det var tildelt lån i hennes navn og gjort belastninger i butikker på hennes bankkontoer som hun ikke kjente til fra hennes bankkontoer.

Misbrukte over 30 bankkontoer

Etterforskningen skal ha avslørt at mange flere var utsatt for det samme. Det ble avdekket at navnet på en person var knyttet til over 30 forskjellige bankkontoer, og at det var mange lån og overføringer til tredjepersoner fra disse kontoene.

To hovedmistenkte ble avslørt. Det viste seg at kontoene som ble misbrukt angivelig tilhørte slektninger, naboer, innbyggere i andre deler av Kanariøyene, og til og med avdøde personer.

Pågripelsene skjedde mellom 28.august og 1. september, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Tags