Storsvindlere arrestert på Gran Canaria

Et internasjonalt nettverk som svindlet folk for over tre millioner euro med hjelp av såkalte Nigeriabrev er er sprengt av agenter fra det nasjonale spanske politiet.

Foto: Wikimedia Commons

”Nigeriabrev” er brev eller e-poster som sendes til deg hvor det hevdes at du har en stor pengearv fra en ukjent slektning som venter på å bli hentet.

Du må bare betale en del avgifter, skatter og kostnader og signere noen papirer først.

Politiet har arrestert totalt 17 personer i Spania i en slik type svindelsak, skriver laprovincia.es.

Tre av disse ble arrestert i Las Palmas på Gran Canaria. Gjengen skal ha utført svindler for tre millioner euro.

Fant mye bevismateriale

I Madrid og Las Palmas ble det blant annet funnet flere dokumenter og 33 datamaskiner hvis innhold dokumenterte at svindelen hadde skjedd, pluss en mengde telefonkort, utstyr for stemmeforvrengning, et skytevåpen og andre gjenstander som ble brukt for å gjennomføre svindelen.

114 bankkontoer som svindlerne disponerte er blitt sperret.

Høy aktivitet

Gjengen sendte daglig ut tusenvis av brev og e-poster til folk fra mange nasjoner, de fleste fra Frankrike, Nederland, Tyskland og Østerrike.

De som bet på kroken ble invitert til møter i Madrid i Spania og Lisboa i Portugal der de signerte falske dokumenter som bekreftet at arven var reell, og ble vist kofferter fulle av penger de skulle arve.

Underveis i prosessen måtte ofrene betale inn pengesummer som til slutt skulle frigjøre den påståtte arven.

Noen virkelig arv så de selvsagt aldri snurten av.

De fleste svindlerne er av nigeriansk og libysk nasjonalitet. De fleste brevene ble sendt fra Madrid og Madrid-forstedene Alcorcón og Villaviciosa de Odon, men også fra Portugal.