Risikoen for boliginnbrudd er lav på Kanariøyene

Provinsen Las Palmas blant de provinsene i Spania hvor det er færrest boliginnbrudd. Santa Cruz de Tenerife kommer også godt ut, ifølge en ny rapport.

Kanariøyene er mindre utsatt for innbruddstyverier enn de fleste andre provinser i Spania. Ill: 123 RF Stock Photos

Rapporten ble publisert på torsdag og er laget av Unespa, en forening for spanske forsikringsselskap, og informasjonen er hentet fra 2014.

54 prosent færre innbrudd

I provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote) er innbruddshyppigheten 54 prosent lavere enn gjennomsnittet i Spania, og i Santa Cruz de Tenerife (resten av Kanariøyene) er den 36 prosent lavere, ifølge rapporten.

Innbruddene er også mindre alvorlige på Kanariøyene: I Las Palmas er 25 prosent mindre alvorlige enn gjennomsnittet, og i Santa Cruz de Tenerife 11 prosent mindre alvorlige.

Las Palmas er blant de ti provinsene i Spania hvor tapene etter inbrudd i gjennomsnitt ikke overstiger 1000 euro per tilfelle.

Ille langs middelhavskysten

Flest boliginnbrudd er det langs kysten av Middelhavet og i Madrid. De tre vintermånedene og i august skjer det flest innbrudd.

Tarragona og Murcia kommer dårligst ut både for hyppighet og alvorlighet, men Orense har de mest alvorlige tilfellene.

Der er alvorligheten 82 prosent over gjennomsnittet. I Murcia er den 73 prosent over, og i Almeria 58 prosent over.

Det mest alvorlige enkeltinnbruddet skjedde i Orense, hvor forsikringsselskapet utbetalte en erstatning på 300 000 euro.

Ferieboliger er utsatt

Rapporten viser også et det er svært mange innbrudd i ferieboliger som ikke er ubebodd deler av året, særlig utenom feriesesongene.

Mandager og fredager er de mest utsatte dagene for boliginnbrudd.

Tar i bruk teknisk utstyr

Den siste trenden blant innbruddstyver er at de bruker mer teknisk utstyr, slik som frekvenshemmere og mikrokamera som installeres i kikkhullene i dørene, ifølge en nylig rapport fra Securitas Direct.

Mer tradisjonelle metoder er å slå med en hammer på en nøkkel som stikkes inn i låsen for å ødelegge låsen, bruk av brekkjern eller å sperre låsemekanismen med en gjenstand slik at døren ikke går helt  i lås.