Retten frigir mistenkt hallik, men utvider gransking barneprostitusjon på Gran Canaria

Retten har frigitt en mistenkt hallik i en sak om barneprostitusjon der modellbyrået 18 Lovas på Gran Canaria blir etterforsket. Neste uke blir nye mistenkte kalt inn til forhør.

Modellbyrået 18 Lovas er fortsatt under etterforskning, mistenkt for prostitusjon med mindreårige. Bildet er fra en annonse på Internett.

Blant annet skal etter sigende en høyt oppsatt tjenestemann i San Bartolome kommune og en svært kjent og styrtrik forretningsmann fra Gran Canaria avhøres.

Den mistenkte halliken har sittet i varetekt i Juan Grande-fengselet i fire måneder mens etterforskningen har pågått. Han er den eneste som har blitt arrestert så langt, men er nå sluppet på frifot av dommer Rafael Passaro.

Aktor i saken, Ines Herreros, har imidlertid anket beslutningen om å løslate den mistenkt. Herreros baserer sin appell på at saken sannsynligvis er større enn tidligere antatt.

Hun utvider nå etterforskningen for å inkludere mistenkte kunder til mindreårige prostituerte som angivelig skal ha blitt holdt som sexslaver i modellbyrået.

Politiet fortsetter å etterforske digitalt materiale i ulike elektroniske enheter, og det er angivelig ikke utelukket at flere mennesker kan bli knyttet til ulovlig sexhandel eller kjøp av sex med mindreårige.

Undersøkelsen vil også omfatte personer som er mistenkt for å ha brukt modellbyrået som en skalkeskjul for prostitusjon med mindreårige.