Ransmenn oppbevarte millionbytte i turiststrøk på Gran Canaria

De to medlemmene av ransbanden Pink Panthers, som skal ha sjokkranet en smykkebutikk på Fuerteventura i september, ble pågrepet på Gran Canaria, hvor også byttet ble funnet.

Fra politiaksjonen på Gran Canaria mot Pink Panthers-medlemmene. Foto: Guardia Civil

Politiet leter etter en tredje ransmann, som unnslapp i sikkerhetskontrollen på Gran Canarias flyplass, fortalte politiet på en pressekonferanse i dag.

Armbåndsur for en million euro

Ranet av smykke- og klokkebutikken i Morro Jable på Fuerteventura ble utført 8. september. 113 luksusklokker ble stjålet, enkelte med en verdi på over 30.000 euro.

Det samlede ransbyttet er verdt cirka en million euro.

Stakk av i båt

Politiet skal ha reagert raskt da ransalarmen gikk, og effektiverte kontroller på flyplasser og i havner.

En båt med noen menn ombord som seilte ut fra havnen i Morro Jable rett etter ranet tiltrakk seg politiets oppmerksomhet.

Båten satte kurs mot Las Palmas, og politiet rakk å sette opp overvåkingsutstyr i havnen før den ankom.

Avslørende bilder

Bilder som ble tatt av mannskapet i båten ble sammenlignet med Interpols database, og det viste seg å være medlemmer av den beryktede Pink Panthers-banden, som skal ha utført cirka 380 ran med store utbytter siden 1999.

I og med at ranerne var maskerte under ranet, kunne politiet fortsatt ikke bevise at de tre mennene hadde begått ranet. De kunne derfor ikke aksjonere før ransvåpnene eller byttet ble knyttet til mennene.

Ved ankomst til havnen i Las Palmas ble det observert at mennene kastet en bag i sjøen som kunne inneholde våpnene, men politiets dykkere fant ingen ting.

Prøvde å fly ut med deler av bytte

Mennene ble imidlertid holdt under overvåking da de forflyttet seg til leiligheter i Maspalomas i sør, hvor de bodde i tre uker med beskjed til rengjøringspersonalet om at de ikke skulle komme inn i rommene.

Den ene mannen dro etter en tid til flyplassen, men hadde ikke noe avslørende på seg da han ble sjekket. Da den andre mannen også reiste til flyplassen, fant politiet flere luksusklokker i en bag han bar med seg.

Serienumrene viste seg å stemme over ens med klokkene som ble stjålet. Dermed kunne mennene pågripes, og leilighetene i Maspalomas undersøkes. Der ble resten av byttet funnet.

Tror tredjemann blir fakket

Mannen som slapp unna skal tidligere ha vært med på et lignende ran i Dubai.

Politiet sier de er sikre på at han snart blir tatt med hjelp av politiet i et annet land.

De tre ransmennene kommer fra Serbia.