Niåring ble torturert til døde av stemoren i Las Palmas

En kvinne fra Kina ble forrige uke dømt til 25 års fengsel for mishandling med ekstrem bruk av rå vold og drap på sin ni år gamle stesønn i Las Palmas i mai 2016.

Foto: Pixabay

Kvinnen bodde fra 2010 i Las Palmas sammen med en mann, også fra Kina, som hun fikk et barn med i 2013, skriver avisen El Español.

I 2015 hentet mannen sin ni år gamle sønn fra et tidligere ekteskap i Kina og tok ham med til Las Palmas. Forholdet mellom niåringen og stemoren var svært dårlig, kom det frem i retten i Las Palmas.

Knakk ribbein og leggbein

Stemoren skal ha slått og sparket ham slik at ribbeina og et leggbein knakk og brent ham med sigaretter på beina.

Gutten fikk imidlertid aldri behandling på legesenter eller sykehus, og kvinnen skal ha søkt på internett etter måter å skjule skader på barn, ifølge teksten i dommen.

Niåringen ble holdt borte fra skolen i 62 dager for at ingen skulle oppdage skadene han var påført.

Da han kom tilbake til skolen, hadde han langermet jumper på seg under skolens offisielle, kortermede skjorte for å skjule skader. Han skiftet heller ikke klær for gymnastikktimer.

Ble slått med never og pinne til han døde

8. mai 2016 rundbanket stemoren niåringen med nevene i 40 minutter i strekk. Deretter dusjet hun ham med kaldt vann.

Etter at han var sendt i seng, slo hun ham hardt gjentatte ganger med en 25 centimeter lang og fem centimeter tykk trepinne med metall i midtseksjonen. Han ble blant annet slått i testiklene.

Gutten ble liggende med store smerter i sengen i flere timer til han døde en gang mellom klokken 23 og midnatt.

Den rettsmedisinske rapporten beskriver flere skader med ødelagte bein, sår på bena og magen og flere blåmerker over hele kroppen, noe som initierte en svært sterk smerte og fremkalte et traumatisk sjokk som forårsaket hans død.

Faren dømt til to års fengsel

Guttens far visste ifølge dommen om mishandlingen og forholdt seg passiv. Han er dømt til to års fengsel og er forbudt å komme nærmere enn 500 meter fra guttens biologiske mor.

Stemoren og faren er også dømt til å betale henholdsvis 270.000 og 30.000 euro i erstatning til den biologiske moren.