Mann dømt til 14 års fengsel for mishandling og drapsforsøk på ekskona

En domstol på Gran Canaria har dømt en mann som bor i San Fernando sør på Gran Canaria til fengsel i 14 år for mishandling og drapsforsøk på ekskona.

Foto: Pixabay

I dommen står det at mannen hadde etablert et terrorklima som kulminerte i drapsforsøket etter år med mishandling, ydmykelser og hundsing av kvinnen både i hjemmet og ute blant folk, skriver avisen Canarias Ahora.

Drapsforsøket skjedde i februar 2017. Mannen hadde en rettsordre mot å nærme seg ekskona etter å ha kommet med drapstrusler, men oppsøkte henne likevel på et kjøpesenter.

Han fant henne på parkeringsplassen, slo henne i bakken og fortsatte å slå til hun lå bevisstløs.

Angrepet ble filmet av et overvåkingskamera, og retten finner det bevist at det var et overlagt drapsforsøk i og med at angrepet kom overraskende på kvinnen, som er mindre og svakere enn mannen og hemmet av en protese slik at hun ikke hadde mulighet til å forsvare seg.

Mannen er også fradømt foreldreretten til parets felles barn i elleve og et halvt år, som er varigheten av den delen av dommen som gjelder drapsforsøket.

29 kvinner er drept av sine partnere eller ekspartnere i Spania hittil i år, ifølge regjeringens delegat for kjønnsbasert vold. Siden 2003 er antallet drepte oppe i 1005.