Klemmetyver pågrepet på Gran Canaria og Tenerife etter smykketyverier i Mogán

Fem utenlandske personer er pågrepet på Gran Canaria og Tenerife, to kvinner og tre menn, mistenkt for å ha stjålet gullklokker fra turister i Mogán på Gran Canaria. 

Disse verdigjenstandene skal en av tyvene ha hatt med seg da han ble pågrepet på flyplassen på Gran Canaria. Noen av smykkene skal ha blitt forandret på for at de ikke skal bli gjenkjent. Armbåndsurene har angivelig samme serienummer som de som ble rapportert stjålet. Foto: Guardia Civil

Tyvenes metode gikk ut på at kvinnene siktet seg inn på eldre turister med dyre klokker eller smykker, gikk tett innpå disse og forsøkte å klemme eller kysse dem mens verdisakene ble stjålet, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Mennene skal ha ventet i nærheten i en bil, og tok med seg gjenstandene som ble stjålet.

Store verdier

På denne måten skal de ha tilegnet seg et gullarmbåndsur til en verdi av 6.000 euro den 31. mars.  

Et nytt tyveri skjedde i samme område 1. april, og noen dager senere ble et gullarmbåndsur og diamantsmykker til en verdi av 15.000 euro også stjålet.

Alle disse tre tilfellene ble anmeldt til Guardia Civil i Puerto Rico, som startet en etterforskning.

Reiser rundt i Spania

Politiet fant frem til fem personer som de hevder tilhører en kriminell gjeng som gjennomfører tyverier på denne måten i forskjellige spanske provinser.

Medlemmer av gjengen forflytter seg angivelig raskt og ofte mellom forskjellige provinser for å unngå å bli arrestert. De fem som nå er arrestert skal ha lignende saker på rullebladet fra før.

På vei til Madrid med tyvegodset

Fire ble arrestert på Los Rodeos-flyplassen på Tenerife, og en person som skal ha hatt de stjålne gjenstandene med seg ble arrestert på Gran Canarias flyplass. Han skal da ha vært i ferd med å reise til Madrid.

Politiet skal ha funnet ut at gjengen var i Palma de Mallorca før de reiste til Gran Canaria, og at det skal ha skjedd en pågripelse der for lignende forhold bare to dager før ankomsten på Gran Canaria.