Kanariøyenes president må møte i retten i korrupsjonssak

Tre måneder før det regionale valget på Kanariøyene må den nåværende presidenten, Fernando Clavijo, møte i retten i La Laguna på Tenerife og forklare seg i en korrupsjonssak.

Fernando Clavijo ville helst slippe å møte i retten i korrupsjonssaken, men nå er han nødt. Foto: Coalicion Canaria

Provinsretten bestemte denne uken at saken, som har pågått i over fire år, skal føres videre i rettsinstans nr. 2 i La Laguna, hvilket innebærer at Clavijo må forklare seg i retten.

Gjelder kontrakter for bilberging

Saken dreier seg om korrupsjon for flere år siden ved tildeling fra kommunen La Laguna av kontrakter for bergingstjenester i veitrafikken.

Den blir kalt "Caso Grua" (bilbergingssaken). Clavijo var på den tiden kontraktene ble tildelt rådmann for sikkerhet og mobilitet, og ble senere ordfører i kommunen.

Han har hele tiden bedyret sin uskyld i saken.

Partiet slår ring om presidenten

Clavijos parti, Coalicion Canaria (CC), gikk på fredag ut med en støtteerklæring til Clavijo der de kaller rettssaken en politisk farse.

Det blir vist til selvmotsigelser og rettslig tvil i saken, og forsinkelser i den rettslige prosedyren som viser at saken har sin opprinnelse i "en politisk forfølgelse av de som ikke klarer å oppnå støtte fra borgere i meningsmålingene".

Det vises til "uberettigede forsinkelser for å klargjøre en rettslig prosedyre som det er mer sannsynlig at vil skade en kandidat til presidentskapet på Kanariøyene enn å beskytte Fernando Clavijos rettigheter som borger".

CC peker i erklæringen også på "brudd på tidsfrister fra anklagemyndigheten, uttalelser etter tidsfristen, unnaholdte rapporter i besittelse av statsadvokatens kontor som utelukker enhver indikasjon på kriminalitet", og hevder at det er en "prefabrikert sak full av inkonsekvenser og motsetninger".