Italienere svindlet boligselgere på Tenerife

Politiet på Tenerife har anholdt den antatte lederen av en italiensk gjeng som skal ha svindlet boligselgere på Tenerife for minst to millioner euro.

Gjengen skal ha svindlet eldre mennesker som ville selge boliger på Kanariøyene. Illustrasjonsbilde: rangizz

Fem andre personer er siktet i saken, og bankkontoer i Arona er sperret.

Pågripelsene ble gjort 13. og 14. oktober, skriver politiet i en pressemelding. Den antatte lederen holdt til i en luksusvilla i Adeje på Tenerife.

Lurte eldre mennesker

Etterforskningen startet for cirka ett år siden. Gjengen skal ha siktet seg inn på eldre personer som hadde intensjoner om å selge boliger på Kanariøyene.

Boligselgerne trodde de kom i kontakt med en eiendomsmegler, Lupain Properties i Los Christianos, Costa Adeje, men kom i virkeligheten ikontakt med medlemmer av gjengen som opptrådte som falske boligkjøpere eller meglere.

Falske kontrakter

Ofrene ble overtalt til å inngå salgskontrakter som i virkeligheten var falske, og i noen tilfeller gjøre falske investeringer. En rekke transaksjoner skal ha blitt gjort til gjengens bankkontoer fra 14. juni 2014.

Et av ofrene er en prest som tapte 140 000 euro. Et annet offer er en 74-åring som drev et firma med 15 ansatte. Han tapte alt han eide, og bor nå i en campingvogn og overlever takket være veldedighetsorganisasjonen Caritas.