Fem unge menn er siktet for overgrep sør på Gran Canaria

Fem unge menn, hvorav den yngste er bare 15 år gammel, er pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot en jente på Sankt Hans-aften i Playa del Inglés.

Det anmeldte overgrepet skal ha startet i Apartementos Las Dunas i Playa del Inglés (bildet) og blitt fullført på en parkeringsplass i nærheten ved et kjøpesenter. Foto: TUI

15-åringen, som skal være under behandling for rusmisbruk, innrømmer angivelig at han hadde sex med offeret, men påstår at det var med samtykke, skriver avisen Canarias Ahora.

"Den nye flokken"

Saken har fått stor oppmerksomhet i medier og på sosiale nettverk på grunn av likheter med "flokksaken" ("el caso de La Manada"), hvor dom i en overgrepssak i Pamplona der fem menn som kalte seg "Flokken" var tiltalt ble avlagt nylig. 

I Pamplona-saken ble overgrepene filmet, og de fem ble dømt for overgrep, men ikke voldtekt. Det vakte stor harme i befolkningen. Dommen er anket, og de dømte blir 22. juli satt på frifot mot en kausjon på 6000 euro, hvilket også har vekekt harme.

De fem som er siktet i overgrepssaken på Gran Canaria blir kalt «Den nye flokken» («La Nueva Manada»).

Offeret, en 16 år gammel jente, skal ha våknet dagen etter og kjent seg forvirret, og begynte å huske hva som hadde skjedd.

Hevder å ha blitt dopet

Hun ringte kjæresten, som tok henne med til et sykehus og oppmuntret henne til å anlmelde saken. Jenta hevder å ha blitt dopet ned og utsatt for overgrep.

Hun skal ha forklart at hun var ute med venner for å feire Sankt Hans på Playa del Inglés i et arrangement kommunen står bak. Der traff hun angivelig 15-åringen som er siktet.

Både offeret og den siktede 15-åringen skal ha forklart at de dro til leilighetsbygningen Las Dunas i Playa del Inglés. Etter guttens versjon for å ha sex med samtykke  fra jenta.

Sprikende forklaringer

Vennene til gutten skal ha oppholdt seg på utsiden og forstyrret ham slik at sexen ikke ble gjennomført, ifølge gutten, og han skal ha forlatt bygningen, ifølge sin egen forklaring.

Jenta hevder angivelig at hun ble voldtatt av alle fem på en pareringsplass ved et kjøpesenter i nærheten.

På torsdag avla de fire andre siktede, 19 til 24 år gamle, i saken forklaring for en dommer i åtte timer.

De ble deretter satt fri under pålegg av å melde seg for domstolen hver 15. dag og med forbud mot å forlate øya og å kontakte den fornærmede, og er fratatt passene. 

15-åringen har avlagt forklaring tidligere, og er fortsatt siktet for seksuelt overgrep. Han sitter i varetekt på et senter for ungdomskriminelle..