Falske politimenn ranet narkotikaselgere på Fuerteventura

Politiet på Fuerteventura har pågrepet seks personer som utga seg for Guardia Civil-tjenestemenn for å rane narkotikaselgere.

Under husransakelsene fant politiet blant annet 45 000 euro, falske Guardia Civil-merker, kniver, en elpistol, GPS sporingsutstyr og gaffatape. Foto: Policia Nacional

45 000 euro i kontanter ble funnet i fem boliger som ble ransaket i forbindelse med arrestasjonene, skriver politiet i en pressemelding.

Etterforskningen startet i februar etter at et av ofrene meldte ifra til politiet om et ran der en gruppe maskerte menn identifiserte seg som politifolk og stjal 3000 euro, truet ham med våpen og mishandlet ham i flere timer til han klarte å rømme.

Etterforskningen ledet politiet til seks menn fra Gran Canaria som spesialiserte seg på planlagte ran på tidspunkt da penger fra narkotikasalg skulle overleveres.

Flere av gjengmedlemmene hadde reist til Fuerteventura hvor de angivelig planla neste ran.

Politiet satt i gang overvåking, og i Tuineje fant de et offer som var blitt overfalt og mishandlet. Offeret fortalte at de hadde tatt flere tusen euro og bilnøklene hans.

Fire av gjengmedlemmene ble dagen etter pågrepet med byttet underveis til en båt til Gran Canaria. Kort tid etterpå ble to personer til pågrepet i Costa Calma.