Eksplosjon av innbrudd på Kanariøyene

I årets første kvartal har innbrudd i leiligheter og hus økt med 40 prosent på Kanariøyene.

Politiet og Guardia Civil har hendene fulle med et kraftig økende antall innbrudd på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik.

Nå gjelder det å passe ekstra godt på verdisakene hvis du oppholder deg på Kanariøyene eller har bolig her.

Tyveri og innbrudd øker nemlig kraftig på Kanariøyene, ifølge kriminalitetsstatistikker fra øygruppens innenriksdepartement.

Mens økning av innbrudd i Spania ligger på 20 prosent i årets første tre måneder, er økningen dobbelt så stor på Kanariøyene.

- Fortsatt trygt

Oberstløytnant Ricardo Arranz fra Guardia Civil bekreftet trenden på Teide Radio i går, men passet samtidig på å understreke at Kanariøyene fortsatt er et trygt turiststed.

Ifølge oberstløytnanten øker kriminaliteten mest når det gjelder innbrudd i hjem og tyverier i store handelsområder, slik som kjøpesentre.

Han forteller også at det har blitt mer vanlig med tyverier fra hjemmene mens folk er hjemme og ligger og sover, for eksempel under siestaen. Tyveri fra hotellrom skjer også ofte.

Vær påpasselig

Arranz oppfordrer folk som reiser fra hjemmene sine til å passe på at det ikke hoper seg opp post i postkassen, ikke stenge gardiner og markiser helt, og helst få noen til å slå av og på lysene innimellom.

Turister som ferierer på øyene oppfordrer han til å være ekstra forsiktige når de oppholder seg i store turistområder, og ikke la verdisaker ligge synlige i bilen.