Bilulykke kan ha vært drap

Det så først ut som en tragisk bilulykke med to forulykkede, far og sønn, på Gran Canaria i går. Mye tyder nå på at faren først stakk sønnen i hjel.

Bilen kjørte inn i denne rundkjøringen i Calle Masca i Vecindario. Foto: Google Street View.

I går morges døde en ti år gammel gutt og hans 51 år gamle far da bilen de satt i braket inn i en rundkjøring i bydelen Los Llanos Vecindario sørøst på Gran Canaria (se gårsdagen artikkel).

Nå viser det seg at det er funnet tre sår fra knivstikking på sønnen, skriver Laprovincia.es.

Det er også funnet en kniv i det utbrente bilvraket og blodspor i hjemmet der gutten hadde oppholdt seg.

Ekstrem handling

Mannen kan ha stukket gutten i hjel, satt fyr på bilen, en Nissan Primera, og krasjet den inn i rundkjøringen i Calle Masca, som ligger like foran huset til hans ekskone, guttens mor.

Foreldreparet skal ha vært separert i over fem år etter at moren gikk inn i et nytt forhold.

Kvinnen skal flere ganger ha klaget på at hun ble utsatt for overgrep fra mannen, og for at han ikke betalte barnebidrag for deres to barn, ifølge uttalelser fra naboer.

Tente på bilen?

Det kan derfor være snakk om en ekstrem hevnaksjon. Ifølge naboene skal mannen ha troppet opp hos kvinnen, slått henne flere ganger, og deretter ropt gjennom døren: "Se ut av vinduet for å se hva du fortjener".

Deretter skal han ha åpnet bagasjerommet, satt fyr på bilen, satt seg bak rattet og krasjet bilen inn i rundkjøringen med sin tiårige sønn i passasjersetet.

Prøvde å hjelpe

En lokal beboer som kom til etter å ha hørt smellet skal ha prøvd å hjelpe gutten og mannen, men klarte ikke å få opp dørene på bilen.

Brannvesenet måtte kutte opp store deler av bilen for å komme til de forulykkede etter at brannen var slukket.

Det undersøkes nå om gutten døde av knivsårene eller av brannskader, skriver Laprovincia.